top of page

RESERVEREN

De appartementen worden in principe van mei tot oktober verhuurd per week, van zaterdag op zaterdag. In geval van een soort ‘last minute’ en in het laagseizoen kunnen we daarvan afwijken.

Week Prijzen

exclusief 85 euro

schoonmaakkosten

Juli/Augustus

€1200

Maart/April

€ 725

September

€ 900

Mei/Juni

€ 900

Oktober/November

€ 725

Inchecken graag na 15.00 uur en vertrek voor 10 uur - niet omdat wij zo streng zijn, maar hechten aan een grondige schoonmaak. Uiteraard is er ook rek, bijvoorbeeld vanwege  late of vroege vluchten. Graag wel in overleg.

 

Hieronder  vindt u een kalender waarmee u de beschikbaarheid kunt  verifiëren  van beide appartementen. Klik op ' All Units' en vervolgens op 'Cielo' of 'Terra'. De dagen met een streepje zijn reeds vergeven.

 

Reserveren, maar ook algemene informatie opvragen of commentaar leveren  kan via het ‘chat-logo’ linksonder op de pagina. U kunt ook gewoon mailen naar eelcovanderlinden@yahoo.com of bellen: 0039-3472331781.

Hoe ons te vinden

Le Bucacce ligt in een oase van rust en ogenschijnlijk in the middle of nowhere, maar is snel en goed te bereiken. Het is te danken aan de strategische ligging van Tuoro, dicht bij zowel de noord-zuidas Milaan-Rome als de oost-westas  tussen Perugia en Siena. Dus kort na het verlaten van de snelweg/ superstrada of treinstation is er plots die andere wereld waarin natuur en uitzicht dwingen tot onthaasten en genieten.

Via de lucht: er zijn talloze vluchten op Pisa, Florence en Rome, maar het snelst  is de sinds kort door Transavia via Rotterdam uitgevoerde vlucht op het nabijgelegen Perugia van april tot oktober.

 

Via het spoor: alle (snel)treinen en sinds februari van 2021 òòk de hogesnelheidstrein Freccia Rossa stoppen in het goed bediende station Terontola-Cortona, een kwartier autorijden van ons vandaan.

Via de weg:  vanaf de autostrada A1, neem de afrit Bettole/Val di Chiana  en bij de rotonde even later de afslag Perugia om op de superstrada uit te komen. Na 25 km neem afslag Tuoro, volg bij het  eerste en enige kruispunt de borden Tuoro en Lisciano Niccone. Blijf op deze  hoofdweg, die als de Via Roma Tuoro weer verlaat richting Lisciano Niccone.

Na precies een kilometer, kort voor een scherpe bocht voor rechts, ziet u aan de linkerhand een onverharde weg met het bord Loc. Fontine. Maak een soort  u-turn, rijd even parallel aan de Via Roma omhoog langs de cipressen, volg de weg rechts verder recht omhoog langs olijfgaarden. Sla  even later linksaf bij het bord Casa Le Bucacce en volg deze weg totdat, 750 meter verder en een paar honderd meter hoger, de ingang van Le Bucacce zich aandient.

Wat gasten van ons vinden

Gasten over ons na ons te hebben gevonden

Heel veel dichter bij het paradijs kun je niet komen, althans niet in Europa. Het uitzicht vanaf Le Bucacce is werkelijk adembenemend. Dat weet je eigenlijk al in Nederland op basis van de foto’s en de dronebeelden, maar de werkelijkheid is toch nog weer overweldigender dan je vooraf had verwacht – helemaal als Eelco daarbij aanwijst hoe de briljante generaal en militair strateeg Hannibal met zijn troepen in het jaar 217 vóór Christus, aanstormend vanuit de heuvels, daar ver beneden je een langgerekte colonne van het machtige Romeinse leger in een slim opgezette val liet lopen en vervolgens in de pan hakte (de Slag bij het Trasimeense Meer). Alles is indrukwekkend aan dit panoramische uitzicht: het grote meer, de zon en de maan die soms gelijktijdig zichtbaar zijn, het oude kasteel op de top van een nabije heuvel, de gedoofde vulkaan aan de kim, het met een verrekijker kraakheldere bergstadje Montepulciano – dat met de auto toch heus op een kleine drie kwartier rijden ligt. En dan hebben we het nog niet gehad over het fijne zwembad, het privéterras, de stilte en de rustgevende zanggeluiden van vogels en krekels, of over de mooie natuurwijnen B21 Rosso en B18 Bianco die onder Eelco's handen tot stand zijn gekomen en die relatief gezien voor een habbekrats mee mogen naar Nederland. Het was daarnaast goed om deze fijne oud-collega terug te zien in zijn nieuwe rol van wijnboer annex landheer, voorwaar geen eenvoudig vak. Ook Eelco’s vrouw Karin en zoon Max danken we voor de gastvrijheid. Alle vier werden we meteen compleet ingepakt door hun knuffelgrage hond Pier, wiens uitbundige vrolijkheid wij al misten nog voordat we op de terugreis naar Nederland Firenze in zicht kregen. Kortom, vroeg of laat, keren we vermoedelijk als vanzelf terug naar deze vertrouwde plek op 500 meter hoogte. 

 

John, Hilde, Kas & Marlies

VIJF STERREN

 

“in juni verbleven we  2 weken  in Cielo op het landgoed van Casa le Bucacce. We hadden de faciliteiten vrijwel voor ons beiden. Huis, terras, tuin zwembad alles was prima in orde, comfortabel en in perfecte staat. De stilte was evenals het uitzicht over het meer indrukwekkend.

De locatie lijkt lastig bereikbaar maar dat went na enkele ritjes over de landweggetjes heel snel, geen probleem. In het dorp is in principe alles verkrijgbaar wat je maar wilt; een goed restaurant is ook aanwezig. De ligging van het landgoed is prima: veel interessante steden en plaatsen zijn snel bereikbaar, dankzij de vele (auto-) wegen.Wie belangstelling heeft voor archeologie, geschiedenis en kunst komt hier niets te kort, twee weken zijn dan te kort. Deze locatie biedt dus veel meer dan zon en zwembad!

De eigenaar, het gezin respecteren de privacy maar kunnen desgewenst veel vertellen over de locatie, de regio en Italië.Ook de eigen wijn is zeker de moeite waard, de eigenaar mag daar graag over vertellen.

Wie niet ten onder wil gaan in het massatoerisme is hier op zijn plek, er is voldoende te zien wat in de betere reisgidsen staat. Wie de drukte niet schuwt kan hier ook terecht: grote steden met hun trekpleisters zijn goed bereikbaar, het is dan ‘s avonds prettig terugkeren in de stilte.

Een aanrader dus. Wij vinden 5 sterren een passende waardering.

Rob en Ida Vrenken

Terra/ Juni

VAKANTIEPARADIJSJE

 

Tijdens het laatste stukje omhoog rijden de berg op denk je ‘zijn we er al?’. En dan opeens sta je voor de poort van een waar vakantieparadijsje; het hek gaat open, Pierre (Woefèh) de hond kwispelt je tegemoet en Karin, Eelco en Max ontvangen je met veel enthousiasme op de oprijlaan met cipressen. 

Een week in La Terra is heerlijk: warmte op het terras en in de tuin en koelte en alles wat je nodig hebt binnen. 

Het uitzicht is prachtig, de vogels vullen de rust met gezang en het zwembad biedt verkoeling op warme dagen. 

Eigenlijk was een weekje te kort. 

 

Grazie mille, Karin, Eelco en Max, e arriverderci!

 

Familie van der Geest, voorjaar 

GEWELDIGE ERVARING

 

Wat een zalige tijd hebben we gehad bij Casa Le Bucacce! Een geweldige ontvangst. Super vriendelijke mensen, Eelco, Karen en Max. De kinderen hebben fijn kunnen dollen met de hond, Pier.

Een prachtig, authentiek appartement. Heel netjes en proper. Alles aanwezig wat je nodig hebt. Goede bedden. 's Nachts koelde het binnen lekker af waardoor we heerlijk konden slapen. Het zwembad en de grote, mooi verzorgde tuin zijn fantastisch!

Ook in de omgeving veel te doen. Het meer van Trasimeno is fantastisch mooi en zeker de moeite waard om te bezoeken. Siena, Assisi en Cortona liggen niet ver weg en zijn een bezoekje meer dan waard.  In Tuoro is een laadpaal aanwezig, ook een meerwaarde als je elektrisch rijdt.

 

Wij hadden geen zin om terug naar huis te keren. We komen graag nog eens terug.                                    

 

Dank je wel, Eelco en Karin, voor deze geweldige ervaring. Veel nieuwe en mooie herinneringen om te koesteren 

 

Ann, Roeland, Roan, Elize (B), Cielo, juli 

WEEK DUURDE LANG

 

Wie terugdeinst voor een rit bergop over een smal pad moet wellicht even slikken bij de afslag vanaf de asfaltweg voorbij het dorp Tuoro, maar eenmaal aanbeland bij Eelco en Karen en hun Casa le Bucacce is het alleen maar genieten. Van de rust en de ruimte, de fraaie tuin, de prettige woonruimte, de vergezichten over 'half Toscane' en van het zwembad (dagelijks schoongemaakt door Eelco). En die stilte...... 

De wandeling naar het dorp beneden (heen bijna drie kwartier, terug ruim drie kwartier) vergt wel iets van de beenspieren, maar daar is het goed toeven op een terrasje en/of bij een prima restaurant. Een kleine 'super' heeft alles in huis en voor de grote boodschappen is er - een paar minuten verder met de auto - een ruime supermarkt. 

Vanaf je eigen terrasje bij het appartement is niet alleen veel te zien, waaronder het grote Lago di Trasimeno - je kunt er mooi omheen fietsen (58 km) - en het fraaie Montepulciano - op een heuvel 35 km verderop - maar ook veel binnen het uur te bereizen, zoals Assisi (van broeder Franciscus) en Cortona (een van de oudste steden van Toscane). 

Terug vanuit die Italiaanse en toeristische drukte wacht de rust van Bucacce, de verkoelende duik in het zwembad en het dudeljo van de wielewaal. De week duurde heerlijk lang.

De afslag vanaf de asfaltweg is trouwens niet de laatste, maar de een-na-laatste afslag van de rit naar boven. Op het laatste stukje vraag je je die eerste keer af of het wel goed komt. Nou, het komt echt meer dan goed!

Oh, en dan hebben we het nog niet gehad over de eigen huiswijn (van eigen wijngaard) van Eelco en Karen. Goede kans dat die komt uit een van de flessen die wij in onze week door de handen hebben gehad bij het opslaan van de nieuwe oogst. 

 

Ynske en Teake

 

Cielo, (eind juni)

Heerlijk!

Een week mochten wij, een gezin met vier kinderen van twee tot en met twaalf jaar, deze aprilmaand  vertoeven in appartement Cielo van Le Bucacce. Wat was het heerlijk.

Het is een geweldige pleisterplaats en heerlijke uitvalsbasis, waar je zo maar op wilde hazen en zwijnen kunt stuiten. We zijn hier heerlijk tot rust gekomen. Lichaam en geest zijn verwend, nu en dan ook met een paar verkwikkende baantjes in het zwembad met prachtig uitzicht over de heuvels rond Trasimeno, vol olijfbomen, wijnranken en altijd weer die fiere cipressen.

Heerlijke mensen ook, gastheer en -vrouw Eelco en Karin, en al die andere aardige mensen in en om Tuoro. Een heerlijke streek, met zo veel prachtigs om te ontdekken, bezoeken, te proeven en te smaken. Perugia en Assisi liggen op nog geen auto-uurtje rijden en zijn heerlijk om

hun fraaie straten, monumenten en bezienswaardigheden. Maar ook in Pienza en Cortona, terechte aanraders van gastheer Eelco, is het heerlijk ronddolen, proeven van wereldse en paapse historie en verhalen, en genieten van volop culinair lekkers, van tagliatelle met wild zwijn en konijn in pittige tomatensaus, tot hoedjespasta met geschaafde truffel en tongstrelende toetjes met semifreddo pistache.

De heerlijkheid strekt zich ook uit tot in het glas. Rood en wit zijn altijd smaakvol, ook uit de flessen van Le Bucacce zelve. We hebben er een paar meegenomen om thuis nog na te genieten van dit mooie stukje Laarsland.

Heerlijk, heerlijk, heerlijk.

 

Ferdi Schrooten, Simone Kamman en kinderen. (voorjaar)

La Dolce Vita.

Begin september verbleven we een week in Cielo.

“La Dolce Vita” komt misschien over als een inkoppertje voor een review, maar voor ons was het zeker het ultieme “goede leven”, tijdens ons verblijf op La Bucacce.

Zodra de poort openging en wij het terrein opreden hadden we gelijk het goede gevoel. We konden doorrijden en parkeren onder de vijgenboom met heerlijk vijgen, werden hartelijk ontvangen door Eelco en Karin die ons het mooi appartement Cielo lieten zien, alles uitlegden, zodat we daarna ons konden opmaken voor een fantastische vakantieweek.

Om het compleet te maken ontvingen wij een heerlijk flesje wijn uit eigen wijngaard!

Cielo geeft een geweldig mooi uitzicht over het Trasimeno meer, is ruim en compleet ingericht. Ramen zijn voorzien van horren, zodat ongenodigde gastjes niet binnen konden komen.

La Bucacce ligt op de berg, via een smal weggetje rijd je er toch eenvoudig naar toe. De locaties is schitterend en bijzonder rustig. Heeft meerder plekken om even te zitten en een mooi zwembad waar je verkoelende duik kan gaan halen. Bij het zwembad zijn ook lekkere ligstoelen om lekker te relaxen en vanuit je lekker stoel een mooi uitzicht hebt over het meer.

Alles ligt zo gesitueerd dat je vrij kunt genieten, geen last hebt van andere aanwezigen zodat je na een paar dagen geheel ZEN bent….

Er is een eigen zitgedeelte met een overkapping waar je van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat heerlijk kunt genieten in de relax stoelen. Er is aan BBQ aanwezig met eettafel.

Eelco en Karin wonen in het huis naast de appartementen en zijn een goede gastheer-vrouw, die er zijn als het nodig is en voor de rest de gasten vooral laten genieten.

Omgeving leent zich voor leuke wandelingen, die soms wat avontuurlijk uitpakken als je niet goed naar de uitleg van Eelco luistert, maar dat levert dan ook weer hele mooie tochten op, o.a. langs mooie olijfboomgaarden met verschillende prachtige cactussen.

Op korte rijafstand heb je vele mooie plaatsen die echt de moeite waard zijn om te bezoeken, zoals Cortona, Montepulciano, Perugia, Assisi, Orvieto……

Kortom we hebben een heerlijk vakantie gehad. We zijn mensen die altijd weer wat nieuws uitzoeken en willen ontdekken, maar La Bucacce is één van de weinige locaties waar we zeker een keer terug komen.

Eelco en Karin bedankt, maar we zijn kritisch , nog 1 aanbeveling, zet ook een paar borrelglaasjes in het appartement. De locatie leent zich goed om na bijv. een lekkere BBQ een Limoncello, Grappa, whatever te drinken. Met een fris-water glas wordt het net even te gezellig!

Groet Danny en Els

BEELDSCHOON

 

In de lente van dit jaar, verbleven wij bijna 4 weken in Cielo. Een prachtig appartement en een beeldschoon uitzicht vanuit het prieel wat bij dit appartement hoort. Zicht op het Trasimenomeer. Schitterend! Prachtige witte rozen aan de randen van het prieel en we keken uit op een grote schommelbank en het zwembad met ligstoelen. Een zeer gastvrij gezin: Eelco, Karin en Max. We hebben genoten. De omgeving kenden we en we bezochten onder meer Perugia, Assisi en Gubbio. Heerlijk eten en gezelligheid in Tuoro zelf. Prima supermarkt. Maar het mooiste was het uitzicht vanuit ons verblijf! Een absolute aanrader. En heel veel dank voor de gastvrijheid.

 

Gijsje Duijzer (voorjaar)

WAUW!!!

 

Wat een fantastische plek. In het aardedonker kwamen we aan en hadden geen idee van het uitzicht. Tot de volgende ochtend. Boem, daar was het meer. Wat een prachtig vrij uitzicht.

We hadden natuurlijk de foto’s op de website gezien, maar niets kan je voorbereiden op het echte werk.

 

Alles klopt gewoon bij Casa le Bucacce. Een ruim opgezet appartement met alles er op en er aan. Een prachtige tuin, waar je vijgen en kruiden kan plukken, een heerlijk zwembad met weer dat uitzicht, zucht, wij willen terug. Sterker nog, we hebben gelijk voor volgend jaar geboekt. Gaan we weer genieten van deze plek en natuurlijk niet te vergeten van alles wat de omgeving biedt.

 

Bedankt Eelco en Karin voor een heerlijke vakantie!

 

Karin en Kees van Belle, 

TIENER

 

Met het herfstachtige weer hier, genieten wij hier in Nederland van een rood wijntje uit jullie wijngaard. Wij hebben nu twee maal met ons gezin Casa Le Bucacce bezocht. Een perfecte plek om tot rust te komen! De afstanden naar de steden Siena en Florence zijn goed te rijden met de auto vanaf Tuoro. Daarnaast zijn Cortona en Castiglione del Lago het bezoeken meer dan waard. Maar vaak wilden de kinderen niet weg van het appartement omdat ze het zo goed naar hun zin hadden. Het zwembad en de natuur om jullie casa  zorgde voor voldoende vertier, zelfs nog bij onze tiener van 16! We komen zeker nog een keer terug!

 

Familie Van Schayk

EEN KLEIN BEETJE HET GEVOEL LANDHEER TE ZIJN!

 

Wij zijn een echtpaar, midden zestig. Mickey, mijn echtgenote, wilde al jaren eens een vakantie doorbrengen in Italië en wel in Toscane. Ik heb dit even zo vele jaren tegen gehouden. Ik heb (had) niets met Italië en geef de voorkeur aan een uitgesproken bergachtig gebied zoals Oostenrijk en de Hautes Alpes in Frankrijk. Gezien onze leeftijd gaat het maken van lange bergtochten ons niet zo gemakkelijk meer af wat helaas de bergen minder aantrekkelijk maakt. En, ik spreek nog geen tien woorden Italiaans maar ik versta er nu ongeveer één, “idiota”, zowel mannelijk als vrouwelijk.

Mickey studeert al jaren Italiaans en spreekt het inmiddels heel behoorlijk. Omdat de bergen mij inmiddels niet zoveel meer te bieden hebben ben ik maar overstag gegaan. Mickey moest op internet maar een appartement zoeken in Toscane. Hotelkamers, pensions of B&B hebben absoluut niet onze voorkeur, fijn als tussenstop maar niet voor langere tijd. Comfort en privacy, ook op vakantie, wordt door ons heel erg op prijs gesteld. Haar broer rade ons aan om ook te kijken in Umbrië.

Volop keuze. Het is Casa Le Bucacce geworden vlakbij Tuoro, nog net in Umbrië op de grens met Toscane (mede te danken aan een prima presentatie op de website van Le Bucacce). Dat de gastvrouw en gastheer respectievelijk Duitse en Nederlander zijn was louter toeval maar het was daarom wel een stuk makkelijker dat de communicatie overwegend in het Nederlands kon geschieden.

De laatste anderhalve kilometer naar Le Bucacce was een avontuur op zich. Via een heel goed te berijden onverharde weg reden wij naar ons gevoel de “middle of nowhere” in, waar gaan wij uitkomen? Op 534 meter hoogte stond daar dan een karakteristiek Italiaans huis, eind 19e eeuw, fantastisch gerestaureerd en uitgebouwd.

De ontvangst door Karin en Eelco was allerhartelijkst. De locatie waar wij twee weken zouden verblijven overtrof onze stoutste verwachtingen.  Wij hadden gekozen voor het appartement Cielo. De website geeft een perfecte indruk van het appartement. De werkelijkheid is nog beter. Ruim, comfortabel en van alle gemakken voorzien. Het uitzicht is grandioos. Een fantastisch uitzicht op het meer van Trasimeno en de vulkaan Amiata op ongeveer 100 kilometer afstand.

De eerste avond in het appartement was vrij kil. Je merkt goed dat het daar in oktober op ruim 500 meter hoogte na zonsondergang het er snel behoorlijk afkoelt. Geen probleem, Eelco heeft direct de CV aangezet en alle andere avonden was het in ons appartement heel behaaglijk.

Hele mooie stadjes hebben wij ook bezocht. Cortona, een pareltje, maar wel erg toeristisch. Castiglion Fiorentino en Anghiari (dit laatste plaatsje op aanraden van Karin) hebben heel veel indruk op ons gemaakt. De tijd heeft hier stilgestaan en in alle rust konden wij genieten van de oudheid daar.

Terugkijkend op onze twee weken daar. Wij zijn voornamelijk in Toscane geweest, maar dan wel in het oosten en het noorden. Een volgende keer zullen wij eens gaan kijken in het zuid-oosten van Umbrië. Siena en Assisi staan ook nog op ons verlanglijstje, maar dan wel met de trein.  Kortom, er valt nog heel veel te zien en te genieten in deze streek van Italië.

En als wij een dag niet weggaan en “thuis” blijven dan verblijven wij wel in het mooiste appartement waar wij ooit geweest zijn. Toen wij weer in Nederland terug waren en terugkeken op onze vakantie was duidelijk dat wij terug wilden gaan naar die omgeving. De terugreis is nu in twee etappes gegaan, dat is niet goed bevallen, het zullen er in de toekomst weer drie worden. 2600 kilometer rijden voor twee weken verblijf vonden wij achteraf gezien te veel dan wel te kort. Ik zou de streek wel eens in het voorjaar willen zien. Mickey’s voorkeur blijft het najaar. Daarom hebben wij het maar als volgt opgelost. Wij gaan volgend jaar terug naar Le Bucacce, drie weken in het voorjaar en drie weken in het najaar, met de reisdagen meegerekend zijn wij dan bijna 8 weken onder de pannen.

Mickey & Henk

TWAALFDE  EEUW

 

Wij zochten een appartement op de grens van Umbrië en Toscane, vanwaar wij het openluchtmuseum, wat dat gebied toch is, konden verkennen.

Welnu bij Tuoro aan het Trasimeense meer ligt tegen de berg aangeplakt  een lustoord, dat aan onze eisen voldeed. We hebben eind september een heerlijke verlenging van de zomer gekregen inclusief veel mooie plekken, waar de 12e eeuw gewoon op straat ligt. Daarnaast is het een stimulerend wandelgebied, waarbij hond Otto enthousiast voor je uit rent en kun je je druivenplukaspiraties botvieren in de wijngaard van Eelco en Karin .

Een opmerking…. Als je tegen de berg oprijdt en denkt ”ik zit fout”, staat er bij een afslag een piepklein bordje met de tekst Bucacce. Dat moet je volgen en als je weer gaat wanhopen… Dan ben je er bijna. Dus houdt moed,  het uitzicht is de moeite waard.

 

Claartje en Dick Franken

BEZIELDE PLEK

 

We hadden  het heerlijk bij jullie; het appartement was zeer geriefelijk, met allerlei Italiaanse design-snufjes. Vooral natuurlijk dat geweldige espresso-apparaat met die heerlijke koffie. En dan dat goddelijke uitzicht op het meer van Trasimeno.

Volgens Eelco waren wij de eerste gasten zonder auto. Aan de keuze om toch naar Le Bucacce te gaan was een uitgebreide correspondentie aan vooraf gegaan. We houden van Italië, maar niet van autorijden.We kenden het treinstation van Terontola. Daar vlakbij hadden we een appartement gehad met gebruik van fietsen. Dat was heerlijk. Eelco zei dat hun verblijf te hoog lag om te fietsen. Hij was bereid om ons te komen halen en brengen van en naar het station. Een rondje naar de bakker in Tuore zou ongeveer anderhalf uur zijn. Dat leek ons te wel te doen.

Het bijzonder plezierige contact met Eelco gaf de doorslag. Meteen bij het ophalen zei hij doortastend, dat we meteen naar de supermarkt gingen. We konden dan alle boodschappen halen voor de hele week. Ik had me hier niet op in gesteld, maar ik kon wel snel alle Le Bucacce-dagen door mijn hoofd laten gaan met de vraag wat we ongeveer per dag nodig hadden. En passant wees Eelco ons ook nog een paar heerlijke wijnen aan. Alles werd in de koelkast gestouwd en onze vakantie kon beginnen.

De tuin, met zwembad, het uitzicht en de stilte waren adembenemend.  Naar het dorp Tuore waren twee routes: een 'autoroute' en een andere meer avontuurlijke maar minder makkelijk begaanbare. Beiden werden meerdere keren belopen. Het waren fijne wandelingen, maar 'een rondje naar de bakker' werd voor ons zeker twee en een half uur. Misschien omdat we oudere mensen zijn van rond de zeventig jaar? Eelco zei dat we boften omdat het de eerste week (eind juni) was, dat het lekker warm weer was geworden.

En..dat was het vooral bij het stijgen. We hadden een gedetailleerde kaart en konden ons goed oriënteren. Langs de paden van het bosgebied bloeide veel. Vele soorten vlinders bezochten de rijke variatie aan flora.Het is een prachtig gebied om te lopen, vooral als je van stilte houdt. Met  steeds nieuwe verrassende doorkijkjes richting het meer van Trasimeno. En het gaf veel rust dat we geen boodschappen hoefden te doen.

We hebben heerlijke maaltijden kunnen maken. En met een fijn wijntje op ons eigen terras in de tuin met die goddelijke warme zomeravonden. Met krekels en vuurvliegjes. Het was zo relaxed dat we de hele week in Le Bucacce konden verblijven, zonder dat we naar die andere drukke wereld hoefden te gaan die daar beneden lag.

Toch misten we stiekem ook wel een beetje de mogelijkheid om naar Cortona te lopen of  naar Terontola, wat goed is te doen, om dan met een bus terug te kunnen keren.  Die keuze was er niet, omdat er bijna geen bussen rijden en dat is even wennen in een wereld met altijd zoveel keuzemogelijkheden. Maar het was daardoor ook zeker heél biezonder.  Mede vooral door de zorgvuldige en aandachtige wijze van omgang met Eelco. Karin, Max, Otto en Vasco. Een bezielde plek om zuinig op te zijn.

Joke en Pierre

UITVALBASIS    

 

We hebben het heerlijk gehad  bij jullie, genoten van stilte en uitzicht. Goede uitvalsbasis voor mooie plaatsen in de buurt.

Fam. Vos 

PERFECT

 

We would like to thank You for a wonderful Holiday at Le Bucacce.

We received a perfect welcome from Karin in the driveway when we arrived.

The apartment Terra was perfect.

The view from the terrasse across Trasimeno was perfect.

The weather was perfect, and

The surrounding countryside was perfect, with a lot of opportunities for trips to visit medieval Towns on mountaintops, to shop for local wine and wild boar sausages.

5 times perfect, what more could You expect?

We are already looking forward to coming back.

 

Ole and Bente

Roskilde

Denmark

WANDELEN IN DE UMBRISCHE HEUVELS...

 

...dat is regelmatig even pauzeren om van het fabelachtige uitzicht te genieten. Het is niet alleen fysiek heerlijk wandelen in de Umbrische uitlopers van de Apennijnen ten noorden van het Meer van Trasimeno, je wordt ook almaar getrakteerd op oogstrelende vergezichten. Aan de ene kant van de bergkam heb je zicht op het meer, aan de andere kant zie je het prachtige landschap van het aangrenzende Toscane. Je loopt langs boomgaarden met olijven en akkers met wijnranken. Er zijn lanen met rechts en links immense cypressen en paden vol stenen waarvan je je afvraagt hoe de paddenstoelen zoekende Italiaanse oudjes hierover in godsvredesnaam naar boven zijn gekomen. Je kan zomaar een pittoresk kerkhofje tegenkomen, of een oud fort. En zelfs op de meest afgelegen plekken zie je al dan niet mooi opgeknapte casales (boerderijen). 

Het verleden wordt in ere gehouden via borden met uitleg over de veldslag bij het Trasimeense meer tussen de Romeinen en de Carthagen onder leiding van Hannibal. Als je geluk hebt is er onderweg ook nog ergens een uitspanning met een heerlijk kopje sterke espresso. En zo niet, dan kun je na de wandeling altijd terugkeren naar je comfortabele appartement in El Bucacce, waar het espresso-apparaat voor heerlijke koffie zorgt. De gastvrijheid van Eelco en Karin is top! Ook hebben erg genoten van het gezelschap van hond Otto tijdens onze wandelingen.

Wil je ook eens gaan 'hiken' in deze mooie streek? Op de Engelstalige website http://www.parks.it/parco.trasimeno/Eiti.php vind je verschillende mooie wandelingen van rond de vier uur, die in de omgeving zijn uitgezet en gemakkelijk te volgen zijn aan de hand van rood-witte markeringen. Maar je kunt ook gewoon je korte broek en wandelschoenen aantrekken, de poort uitlopen, linksaf slaan, en na 20 meter aan de rechterkant het ietwat verborgen rotspaadje naar boven nemen. Of doorlopen naar beneden en lekker gaan eten in Tuoro.

Ans en Peter 

GERAAKT

 

Wij genieten nog steeds enorm na van onze vakantie in Casa Le Bucacce. Waar zal ik beginnen.... Na een lange, vermoeiende reis kwamen we aan in een oase van rust, stilte, prachtige natuur en een warm welkom. Het eerste is het adembenemende uitzicht, waar je geen genoeg van kunt krijgen.... elke dag net weer een ander schilderij. De rust en prachtige natuur werken heilzaam.

De oprecht warme gastvrijheid van Eelco, Karin & Max heeft een enorme toegevoegde waarde. Ze staan altijd voor je klaar en daarnaast respecteren ze je rust en privacy. De boerderij is zeer smaakvol gerestaureerd, de keuken is van alle gemakken voorzien, een heerlijke badkamer en comfortabele bedden, alles zeer netjes en schoon.

De tuin met je eigen overdekte terras en BBQ, de grote schommelstoel, het heerlijke zwembad met goede ligstoelen is een plek waar je van blijft genieten mede door de prachtige vergezichten.

In de directe omgeving liggen vele pittoreske plaatsjes die het bezoeken waard zijn. Daarnaast ben je binnen 10 minuten bij een lekker zandstrand, waar je van alles kunt huren: ligstoelen, kano, surfplank met peddel, enz. Daar is ook een veerdienst naar Isola Maggiore. Er zijn allerlei restaurantjes in de omgeving om de vakantie af te maken. Wij zijn al een paar keer in Umbrië op vakantie geweest, wat ons opviel aan deze plek is dat de mensen veel behulpzamer en vriendelijker zijn dan in andere delen van Umbrië.

Het is een vakantie die ons echt geraakt heeft, zeker ook door Eelco, Karin & Max. Onze voorpret is inmiddels wederom gestart......we hebben 2 weken geboekt voor het volgende seizoen!

Fam. Bouma 

OPEN-LUCHTMUSEUM

 

Wij zochten een appartement op de grens van Umbrië en Toscane, vanwaar wij het open-luchtmuseum, wat dat gebied toch is, konden verkennen.

Welnu bij Tuoro aan het Trasimeense meer ligt tegen de berg aangeplakt een lustoord, dat aan onze eisen voldeed. We hebben  eind september een heerlijke verlenging van de zomer gekregen inclusief veel mooie plekken, waar de 12e eeuw gewoon op straat ligt. Daarnaast is het een stimulerend wandelgebied, waarbij hond Otto enthousiast voor je uit rent en kun je je druivenplukaspiraties botvieren in de wijngaard van Eelco en Karin .

Een opmerking…. Als je tegen de berg oprijdt en denkt ”ik zit fout”, staat er bij een afslag een piepklein bordje met de tekst Bucacce. Dat moet je volgen en als je weer gaat wanhopen… Dan ben je er bijna. Dus houdt moed . het uitzicht is de moeite waard.

 

Claartje en Dick Franken

Breakfast with a view!

 

In augustus hebben we twee heerlijke weken vakantie doorgebracht in Casale Le Buccacce (Terra).

 

Vanuit vliegveld Rome Fiumicino is het ongeveer 2,5 uren rijden naar het prachtige Tuoro sul Trasimeno. Inderdaad het laatste stukje naar het huis toe is spannend, maar prima te doen.

 

Onze dochters hebben zich prima vermaakt in het zwembad en de tuin met de zoon des huizes en de dochter van de bewoners van Cielo. Ook de aanwezigheid van hond Otto en kat Vasco werd zeer op prijs gesteld. Vanaf het terras is het uitzicht over het meer van Trasimeno geweldig. Het is dan ook een heerlijke plek om te ontbijten of om ’s avonds te bbq-en.  Het koelt dan best wel af, dus een trui is wel gewenst.

 

Er is genoeg te zien, te shoppen en te beleven in o.a. Cortona, Castiglione del Lago, Assisi, Isola Maggiore, Foiano en Siena.

 

Een plaats om terug te komen! 

 

Dave en Mariëtte

Millie, Vicki

LAMSBOUT

 

Met toch wel wat jaren vakantie ervaring in het mediterrane gebied, reden wij naar onze bestemming en het verwachtingspatroon was afgestemd op een huis met een zwembad tegen een berg aan in Italië. het zou niet verkeerd zijn, maar we waren ook wel op mooiere plekken geweest. Dit was gewoon een leuke plek om lekker een paar weken bij te komen. Niet vermoedend dat dit één van onze mooiste vakanties zou worden. Ik zal van groot naar klein werken hier; In Umbrië is ieder stadje een museum en het bezoeken waard. De mensen zijn oprecht vriendelijk, misschien wel door wat minder massatoerisme bestookt en daardoor wat authentieker, wie zal het zeggen. Voor de meeste reizigers die Toscane kennen, is Umbrië boers, rauw, echt, maar zeker niet minder toegankelijk dan de meer toeristische gebieden.

De locatie van de vakantiewoning is adembenemend mooi. Uitkijkend over het meer van Trasimeno met een ondergaande zon en een glaasje wijn van de lokale wijnboer besefte ik pas goed de betekenis van het woord onthaasten (als u een beter woord weet, mag u dit mailen aan Eelco en heeft hij mijn permissie om het te wijzigen).  

Het werd me bijna echt teveel nadat ik in het dorp bij de slager een prachtige lamsbout had gekocht wat nog niet zolang geleden ook over het meer had uitgekeken (de bout niet zozeer, maar het lam waar het aan vast) en dus een fantastisch leven heeft gehad; zei het wat aan de korte kant. Hippe woorden als biologisch, duurzaam, lokale verse producten zijn daar vanzelfsprekend en toen ik fik maakte in de barbecue en besefte dat alles wat ik ging eten in een cirkel van 500m om me heen groeide en ik dus onderdeel was van de omgeving, werd ik er zowaar emotioneel van. Ik verzeker u dat dit mij zelfs bij de grootste Albert Heijn nog nooit is overkomen.

 

Het huis is heerlijk en het zwembad fijn, maar dat zijn allemaal zaken die uit de folder kan halen. Wat u niet uit de folder kan halen, is de manier waarop Eelco, Karin, Max en als je van honden houdt Otto een verrijking zijn geweest voor ons verblijf. Vanaf het eerste moment, hebben zij ons thuis laten voelen, onzichtbaar als je op privacy gesteld bent en aanwezig als je vragen hebt of gewoon voor een praatje. Als u goed zoekt, vindt u vast nog wel een huis met een zwembad op een berg, maar de sfeer, gezelligheid en gastvrijheid is een heel stuk lastiger te boeken. Zeer tegen onze gewoonte in, gaan we aankomend jaar weer. Deze laatste zin zegt eigenlijk alles.

 

Gerard en Marijke

WK

 

Het was even zoeken, maar dan sta je voor het schitterende landgoed. Misschien handig om dat ene bordje, waar je scherp linksaf naar boven moet, weer even opnieuw te schilderen. De poort staat al gastvrij open en we worden verwelkomd door een enthousiaste hond. Vlak voor de woning kun je parkeren om de spullen uit te laden.

Al snel komt de gastvrouw ons verwelkomen. Ze laat ons het appartement zien.

Cielo, de naam zegt het al. Het appartement ligt boven. Via een oude stenen trap bereiken we de woning.

Net zoals op de foto’s die op de site staan, is het PRACHTIG. Een ruime woon / eetkamer met een fraaie keuken, die van alle gemakken is voorzien. De slaapkamer heeft ons hart gestolen. Ruim, hoog én met een hor voor de ramen, zodat insecten geen kans krijgen.

Het bed is heerlijk. Maar we hebben nog nooit slechte bedden meegemaakt  in Italië.

De badkamer is luxe en ook zeer fraai, met voldoende ruimte om spulletjes neer te zetten.

Buiten in de prachtige tuin is een heerlijk zitje, waar je mooi over het Trasimenomeer uit kunt kijken.‘s Avonds kun je tot laat zitten, want er is verlichting en dan biedt het meer een romantische aanblik.

Het is een paar minuutjes rijden naar Tuoro Sul Trasimeno en in de buurt zijn goede supermarkten. Zelfs één die de gehele dag open is en dat is voor Italiaanse begrippen een uitzondering. Omdat we er waren tijdens de WK konden en mochten we bij de eigenaren naar de TV kijken. Misschien is het het overwegen waard, om in de woningen of in een van de twee een andere TV te plaatsen, zodat je de familie niet steeds lastig hoeft te vallen.Het was natuurlijk reuze gezellig, maar het lijkt ons voor hen ook belastend.

Kortom we hebben genoten!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Johan en Annemieke

TOPPERTJE

 

Wij hebben met zijn tweeën in juli twee prachtige weken door gebracht in Casa le Bucacce. Een unieke plek in Italië. We zijn bijzonder gastvrij ontvangen door Eelco, Karin en Max. Je kunt heerlijk ontbijten op het terras met een prachtig uitzicht over het meer van Trasimeno. Een ruime tuin met een lekkere hangmat en het is een mooi appartement. Een fantastische omgeving voor de sportieve fietser. Natuurlijk een rondje om het meer, maar als je echt wilt genieten de andere kant op en de bergen in. Heerlijk eten in de omliggende dorpen. In de omgeving leuke steden waarbij natuur Assisi niet te missen is. Kortom een Italiaans toppertje!

 

Frans en Karin

COMPLEET

 

In juni zijn wij voor het eerst naar Casa Le Bucacce gegaan en de verwachtingen waren erg hoog na het zien van de schitterende foto's op de site! Na een goede routebeschrijving kwam wij boven op de berg aan, en in werkelijkheid is het nog mooier als op de foto's. Het welkom van Karin, Max en Eelco is erg fijn waardoor we ons direct welkom voelde.

Het appartement Terra is zeer compleet en ziet erg mooi uit. De bedden zijn heerlijk en het ontbreekt er aan niets. Het uitzicht vanaf het terras is niet te omschrijven... zo geweldig!

De omgeving is erg leuk en je kan er alle kanten op.

Wij zullen iedereen aanraden om naar Casa La Bucacce te gaan want je hebt gegarandeerd een hele ontspannen vakantie!!!!!

 

Vincent, José en Youri 

GEEN TRUC

 

Met zeer veel liefde voor de Italiaanse bouwkunst en met respect voor de historie en het landschap hebben Eelco en Karin een paradijselijk verblijf geschapen.

Het avontuur begint al aan de poort: je kijkt naar een echte opijlaan met prachtige cipressen, in de verte het (land)huis. Na een allerhartelijkste ontvangst bekijken we ons appartement, wij zaten in Terra.

Zoals de foto's op de site zijn, is het ook écht. geen truccage-fotos dus. Het landgoed ligt op een berg, de eerstvolgende woning op honderden meters afstand  Buitenzijde en interieur van het appartement  zijn met bijzonder veel smaak ingericht, warme kleuren, goede bedden, goede keukenspullen. geen standaard inrichting, alles met aandacht voor kwaliteit.

 

Karin, Eelco en zoon Max  zijn zeer gastvrij zonder zich op te dringen. We hebben samen zalig getafeld, gelachen en genoten (van de fantastische streekwijnen),  maar níets is verplicht en de privacy is optimaal. Desgevraagd hebben ze veel goede tips, als je bescrijft wat je wilt doen. 

 

Het zwembad biedt verkoeling met (net zoals vanaf de terassen) adembenemend uitzicht op het meer en op het grensgebied tussen Umbrie en Toscane. Je kijkt in één keer bijna het gehele meer over met op de achtergrond de bergen rond het meer. 

 

Wat er op de site van casa le Bucacce staat is écht en oprecht, de site is zoals de eigenaars: geen opsmuk, geen valse voorstellingen, geen sneeky gedoe, gewoon gastvrijheid uit het hart. Elk appartement op zich heeft genoeg privacy terwijl de twee appartementen samen als geheel  ook heel goed gebruikt kunnen worden voor groter gezelschap zoals bv een grote famile of grootouders met gezin, of meerdere gezinnen.

 

De omgeving is fantastisch, het achterland (met o.m. de prachtige Arezzo, Perugia, Orvieto, Siena, maar ook de vele  dorpjes waaronder Cortona en Montepulciano beiden genoeg vertier voor vele, vele vakanties.

 

Wij hebben genoten én hebben er vrienden bij gekregen. En dat alles tegen pakweg de helft van de prijs van een vergelijkbaar luxe appartement in Frankrijk of Spanje! 

 

Bob en Riedette

DORPSFEEST

 

Wij verbleven met z’n tweeën een week in het appartement op de begane grond van Casa Le Bucacce. Een mooi oud huis met stijlvolle aanbouw, waar de eigenaars ook zelf wonen. Veel ruimte binnen ( met duidelijk Afrikaanse invloeden) en buiten en vooral rust.

Meteen de eerste avond al namen we deel aan een dorpsfeest van het nabijgelegen plaatsje Tuoro. Dat feest bestond o.a. uit een  Italiaanse maaltijd aan lange tafels bij het meer, geserveerd door scholieren tijdens hun schoolvakantie.

Elk ontbijt, lunch- of avondmaal in de zon/ schaduw op ons eigen terras werd trouwens een feestje door het prachtige uitzicht daar op het Trasimeno meer. In de mooie bloementuin bevond zich  een verfrissend bad met ligbedden eromheen.

Winkels en restaurantjes zijn voorhanden, daar moest echter wel even voor gereden worden.

Het bezoeken waard in de omgeving waren zeker: Perugia. De monorail daar bracht ons helemaal naar boven, waar we middenin een (jaarlijks?) jazzfestival belandden, gezellig druk met zeer diverse muzikale optredens. In Cortona  viel het groene landschap eromheen goed te bekijken, evenals de oude straatjes, waar een bruidspaar door hun uitgebreide familie op de stadhuistrappen met  rozenblaadjes gelukgewenst werd.

We hadden een heerlijke week met een gastvrij en persoonlijk onthaal; een aanrader voor wie van de Italiaanse sfeer, een mooie omgeving en rust houdt.

Gerrit-Jan en Marjolijn

UITDAGEND

 

Wij hebben de eerste week van oktober met 4 volwassenen mogen verblijven op Le Bucacce. We hebben genoten van de rust, het uitzicht en de vijgenboom die heerlijke vijgen had hangen. Ook bleek het ideaal om vanaf Le Bucacce op de uitdagende MTB route te komen. Deze loopt er vlak langs. Even een smal paatje omhoog en met 100 meter stonden we op de route die uit meerdere lussen bestaat. Vooral het stuk rondom Tuoro sul Trasimeno is leuk en uitdagend.

Het meer heeft voor ons als eilandbewoners geen toegevoegde waarde gehad, behalve dat het een leuk uitzicht geeft De restaurantjes die Eelco ons had aanbevolen bleken allemaal de moeite waard. Wij hebben vooral genoten in Capricci di Merion van het eten en de gastheer. Kortom we hebben het erg naar ons zin gehad waar de accommodatie zeker aan heeft bijgedragen.

 

Erica Goënga 

KOFFIE

 

Na de langste file ooit volgde het grootste uitzicht ooit…

De gastheer begon zich al een beetje af te vragen of we nog kwamen, en nog een beetje zweverig van de reis ontvouwde zich onder ons vanaf de heuvel voor het huis: het meer van Trasimeno. Het moet zo’n 25 km zicht zijn, en er volgden nog vele avonden dat we probeerden het land vanaf de heuvel te gaan begrijpen: ‘bij die lichtjes ligt dat restaurant, achter die heuvel ligt de haven, daar waren we gisteren nog…’

Dat was vanaf het terras op onze eigen veranda, met de heerlijke tafel en de poes op schoot. De poes hebben we bijna ontvoerd, maar we beseften gelukkig nog net dat we dat Eelco, Karin, Max en volgende gasten niet aan konden doen. Het appartement is ruim, schoon en met smaak ingericht. Een goed uitgeruste keuken met bizar lekkere koffie. Waar we voorheen altijd uitweken naar de bar in het dorp was de caffé op de heuvel nu geduchte concurrentie! En ja Eelco, zelfs je gezwoeg in de tuin en pogingen om de timmerman te regisseren droegen bij aan ons vakantiegevoel.

Het was zoals dat gaat op goede vakanties, als je net een beetje begint thuis te raken is het tijd om terug naar Nederland te gaan. Met spijt in het hart…

 

Gert-Jan en Leonie

bottom of page