WEERGALOOS

‘Een werkelijk prachtige plek met een weergaloos uitzicht op het Lago di Trasimeno. Perfecte uitvalsbasis voor veel mooie steden in Umbrië en Toscane. De appartementen hebben voldoende privacy en zijn comfortabel en smaakvol ingericht. Hartelijke eigenaren die ons heel goed hebben ontvangen!

Janet en Luc

(Terra juni 2018)

 

MOOISTE

Een paradijselijke plek Is Casa Le Bucacce. We hebben 2 weken genoten van ons verblijf in il Cielo, een heerlijk appartement met prachtig uitzicht. Rust, alleen het geluid van de vogels. Voor ons de mooiste vakantieplek die we in Italië vonden.

Gespot door een kleine advertentie in de Volkskrant en verheugd de uitnodigende tekst bevestigd te zien; de overweldigende natuur die de Casale omgeeft en het adembenemende uitzicht.

We onderschrijven de vele loftuitingen die al door vele gasten voor ons zijn geuit en beperken ons hier door te zeggen hoe heerlijk het was om de rust van deze uitvalbasis te combineren met het bezoek aan de vele prachtige en interessante stadjes in de (wijde) omgeving. Daarbij genietend van de culinaire geneugten van de Italiaanse keuken. Niet onvermeld in dit verband mag blijven de heerlijke Bucacce wijnen van het huis zelf waarvan we het genot mochten smaken.

We zien terug op een fantastische vakantie waaraan niet alleen de plek, maar zeker ook de gastvrijheid van Eelco en Karin hebben bijgedragen.

Willem & Marlies

(5-19 Mei 2018)

 

Uitvalsbasis

We hebben het heerlijk gehad  bij jullie, genoten van stilte en uitzicht. Goede uitvalsbasis voor mooie plaatsen in de buurt.

 

Ciao, Annette en Aart

(Cielo, mei 2018)

 

Een heel klein beetje het gevoel “Landheer” te zijn!

Wij zijn een echtpaar, midden zestig. Mickey, mijn echtgenote, wilde al jaren eens een vakantie doorbrengen in Italië en wel in Toscane. Ik heb dit even zo vele jaren tegen gehouden. Ik heb (had) niets met Italië en geef de voorkeur aan een uitgesproken bergachtig gebied zoals Oostenrijk en de Hautes Alpes in Frankrijk. Gezien onze leeftijd gaat het maken van lange bergtochten ons niet zo gemakkelijk meer af wat helaas de bergen minder aantrekkelijk maakt. En, ik spreek nog geen tien woorden Italiaans maar ik versta er nu ongeveer één, “idiota”, zowel mannelijk als vrouwelijk.

Mickey studeert al jaren Italiaans en spreekt het inmiddels heel behoorlijk. Omdat de bergen mij inmiddels niet zoveel meer te bieden hebben ben ik maar overstag gegaan. Mickey moest op internet maar een appartement zoeken in Toscane. Hotelkamers, pensions of B&B hebben absoluut niet onze voorkeur, fijn als tussenstop maar niet voor langere tijd. Comfort en privacy, ook op vakantie, wordt door ons heel erg op prijs gesteld. Haar broer rade ons aan om ook te kijken in Umbrië.

Volop keuze. Het is Casa Le Bucacce geworden vlakbij Tuoro, nog net in Umbrië op de grens met Toscane (mede te danken aan een prima presentatie op de website van Le Bucacce). Dat de gastvrouw en gastheer respectievelijk Duitse en Nederlander zijn was louter toeval maar het was daarom wel een stuk makkelijker dat de communicatie overwegend in het Nederlands kon geschieden.

De reis naar Tuoro, met de auto, bijna1300 km, hebben wij gedaan in drie etappes. Eerste stop in Frankrijk onder de rook van Basel. Tweede stop in Guardamiglio (60km onder Milaan) aan de A1. Derde dag, aankomst in Tuoro. Dit is op deze wijze prima te doen. Het gedeelte vanaf Lugano tot onder Milaan vond ik vervelend, erg druk. Ook moest ik erg wennen aan de wijze waarop in Italië middels verkeersborden en teksten op het wegdek de richting wordt aangegeven. Vanaf Bologna was het weer redelijk relaxed rijden. De laatste etappe was slechts een goede 350 km en kwamen wij fit en heel bijtijds op zaterdagmiddag op Casa Le Bucacce aan.

De laatste anderhalve kilometer naar Le Bucacce was een avontuur op zich. Via een heel goed te berijden onverharde weg reden wij naar ons gevoel de “middle of nowhere” in, waar gaan wij uitkomen? Op 534 meter hoogte stond daar dan een karakteristiek Italiaans huis, eind 19e eeuw, fantastisch gerestaureerd en uitgebouwd.

De ontvangst door Karin en Eelco was allerhartelijkst. De locatie waar wij twee weken zouden verblijven overtrof onze stoutste verwachtingen.

Wij hadden gekozen voor het appartement Cielo. De website geeft een perfecte indruk van het appartement. De werkelijkheid is nog beter. Ruim, comfortabel en van alle gemakken voorzien. Het uitzicht is grandioos. Een fantastisch uitzicht op het meer van Trasimeno en de vulkaan Amiata op ongeveer 100 kilometer afstand.

Wij hadden ons snel in ons nieuwe huisje geïnstalleerd. We hadden nog alle tijd om boodschappen te doen in een A&O supermarkt in Tuoro (8 minuten met de auto). Prima supermarkt, alleen verschrikkelijk duur. Als je voor een week of zo boodschappen nodig hebt loont het zich zeker om naar de Lidl in Castiglione del Lago te rijden, 14 km verderop.

De eerste avond in het appartement was vrij kil. Je merkt goed dat het daar in oktober op ruim 500 meter hoogte na zonsondergang het er snel behoorlijk afkoelt. Geen probleem, Eelco heeft direct de CV aangezet en alle andere avonden was het in ons appartement heel behaaglijk.

Zondag, onze eerste echte vakantie dag zou de slechtste dag van onze vakantie blijken, grijs en druilerig weer. Wij hebben de auto genomen voor een ritje rond het meer van Trasimeno, een tocht van zo’n 50 km. Het meer heeft op ons geen overweldigende indruk gemaakt. Wij zijn dan ook geen echte liefhebbers van “water”. Alle overige dagen, veel zon en een temperatuur van 20 tot 25 graden, heerlijk.

Omdat het gebied absoluut nieuw voor ons was! Waar ga je dan naar toe? Perugia, een eeuwenoude stad, oudheid, historie, cultuur is wat onze belangstelling heeft. Helaas, wat was het er druk. Wij zijn de stad ingereden en er zonder te stoppen ook weer uitgereden. Dan maar 15 km verder naar het oosten, Assisi, wereldberoemd. Ook hier een enorme drukte. Busladingen toeristen werden uitgeladen.

Ook hier zijn wij weer snel weggegaan. Ons idee om in het naseizoen Umbrië/Toscane te bezoeken omdat het er dan heel rustig zou zijn bleek maar zeer ten dele waar te zijn. Later in onze vakantie zouden wij dezelfde ervaring ook hebben in Siena. De les die wij geleerd hebben, blijf met de auto ver van toeristische attracties en neem de trein.

Vanuit Tuoro zijn wij vooral naar het noorden gegaan. Erg heuvelachtig (tot ongeveer 1000 meter hoogte). Dit gebied is heel erg groen en wij vinden het er erg mooi. Het wegennet is behoorlijk uitgebreid wat het mogelijk maakt om steeds weer en andere weg te kiezen naar je gekozen bestemming voor die dag. De SS-wegen (Strada Statale) bevielen mij prima. Je moet geen haast hebben want deze wegen zijn erg bochtig en meestal is de maximum snelheid er 50km/h. Je rijdt er wel (bijna) steeds alleen (ook leuk om te fietsen). Hele mooie stadjes hebben wij ook bezocht. Cortona, een pareltje, maar wel erg toeristisch. Castiglion Fiorentino en Anghiari (dit laatste plaatsje op aanraden van Karin) hebben heel veel indruk op ons gemaakt. De tijd heeft hier stilgestaan en in alle rust konden wij genieten van de oudheid daar.

Terugkijkend op onze twee weken daar. Wij zijn voornamelijk in Toscane geweest, maar dan wel in het oosten en het noorden. Een volgende keer zullen wij eens gaan kijken in het zuid-oosten van Umbrië. Siena en Assisi staan ook nog op ons verlanglijstje, maar dan wel met de trein.

Kortom, er valt nog heel veel te zien en te genieten in deze streek van Italië.

En als wij een dag niet weggaan en “thuis” blijven dan verblijven wij wel in het mooiste appartement waar wij ooit geweest zijn.

Toen wij weer in Nederland terug waren en terugkeken op onze vakantie was duidelijk dat wij terug wilden gaan naar die omgeving. De terugreis is nu in twee etappes gegaan, dat is niet goed bevallen, het zullen er in de toekomst weer drie worden. 2600 kilometer rijden voor twee weken verblijf vonden wij achteraf gezien te veel dan wel te kort. Ik zou de streek wel eens in het voorjaar willen zien. Mickey’s voorkeur blijft het najaar. Daarom hebben wij het maar als volgt opgelost. Wij gaan volgend jaar terug naar Le Bucacce, drie weken in het voorjaar en drie weken in het najaar, met de reisdagen meegerekend zijn wij dan bijna 8 weken onder de pannen.

Met dank aan onze gastvrouw/heer, Karin en Eelco, en Vasco die maar heel moeilijk afscheid van mij kon nemen.

Mickey & Henk, oktober 2017

 

PERFECT

We would like to thank You for a wonderful Holiday at Le Bucacce.

We received a perfect welcome from Karin in the driveway when we arrived. The apartment (Terra) was perfect. the view from the terrace across Trasimeno was perfect.The weather was perfect, and The surrounding countryside was perfect, with a lot of opportunities for trips to visit medieval Towns on mountaintops, to shop for local wine and wild boar sausages.5 times perfect, what more could You expect?

We are already looking forward to coming back.

Kind regards

Ole and Bente, Roskilde, Denmark

(October 2017)

 

OASE

Zodra je de prachtige oprijlaan van Le Buccace oprijdt, zit je in een hele andere wereld. Van een ongelofelijk mooi uitzicht, zowat 360 graden kijk je uit over het meer en de glooiende heuvels met olijfbomen en wijngaarden. De sfeer in en om het huis is al even ongeëvenaard. Eelco en Karin hebben uitzonderlijk veel oog voor details. De inrichting in beide appartementen is alsof je thuiskomt. Sfeervol en van alle gemakken voorzien. Met uitzicht over de prachtige wijdse tuin en het meer. Vanuit heerlijke beschutte plekjes, waar je kunt zitten en liggen, of je eigen terras. Daarmee was het een heerlijk weekje in deze oase. Niet op de laatste plaats door het contact met Eelco, Karin en hun zoon. Dat eigenlijk het beste te vergelijken is met goede bekenden die je bezoekt. Heel hartelijk, gastvrij en dus meteen vertrouwd.  Oh ja en dat alles met de voortreffelijke ‘Buccace’ wijn van eigen bodem. En de wilde vijgen van de twee prachtige vijgenbomen. Talloze ervan gegeten – samen met de dassen die van de gevallen vijgen kwamen foerageren. Heerlijk! Le Buccace ligt bovendien in het ‘centrum’ van historisch Italië. Binnen een uur zit je in Siena, en nog sneller in Montepulciano of bijvoorbeeld Arezzo en Perugia. Een ideale ‘uitvalsplek’ dus, ook om te wandelen of mountainbiken bijvoorbeeld. Want Bucace ligt aan de rand van mooie wandelgebieden. Voor iedereen wat wils dus. En typisch een plek om nog eens terug te komen.

Dank je wel Eelco en Karin!

Folkert Oosting (september 2017)

 

BEZIELDE PLEK

We hadden het heerlijk bij jullie; het appartement was zeer geriefelijk, met allerlei Italiaanse design-snufjes. Vooral natuurlijk dat geweldige espresso-apparaat met die heerlijke koffie. En dan dat goddelijke uitzicht op het meer van Trasimeno.

Volgens Eelco waren wij de eerste gasten zonder auto. Aan de keuze om toch naar Le Bucacce te gaan was een uitgebreide correspondentie aan vooraf gegaan. We houden van Italië, maar niet van autorijden. We kenden het treinstation van Terontola. Daar vlakbij hadden we een appartement gehad met gebruik van fietsen. Dat was heerlijk. Eelco zei dat hun verblijf te hoog lag om te fietsen. Hij was bereid om ons te komen halen en brengen van en naar het station. Een rondje naar de bakker in Tuore zou ongeveer anderhalf uur zijn. Dat leek ons te wel te doen.

Het bijzonder plezierige contact met Eelco gaf de doorslag. Meteen bij het ophalen zei hij doortastend, dat we meteen naar de supermarkt gingen. We konden dan alle boodschappen halen voor de hele week. Ik had me hier niet op in gesteld, maar ik kon wel snel alle Le Bucacce-dagen door mijn hoofd laten gaan met de vraag wat we ongeveer per dag nodig hadden. En passant wees Eelco ons ook nog een paar heerlijke wijnen aan. Alles werd in de koelkast gestouwd en onze vakantie kon beginnen.

De tuin, met zwembad, het uitzicht en de stilte waren adembenemend. Naar het dorp Tuoro waren twee routes: een ‘autoroute’ en een andere meer avontuurlijke maar minder makkelijk begaanbare. Beiden werden meerdere keren belopen. Het waren fijne wandelingen, maar ‘een rondje naar de bakker’ werd voor ons zeker twee en een half uur. Misschien omdat we oudere mensen zijn van rond de zeventig jaar? Eelco zei dat we boften omdat het de eerste week (eind juni) was, dat het lekker warm weer was geworden. En..dat was het vooral bij het stijgen. We hadden een gedetailleerde kaart en konden ons goed oriënteren. Langs de paden van het bosgebied bloeide veel. Vele soorten vlinders bezochten de rijke variatie aan flora.

Het is een prachtig gebied om te lopen, vooral als je van stilte houdt. Met steeds nieuwe verrassende doorkijkjes richting het meer van Trasimeno. En het gaf veel rust dat we geen boodschappen hoefden te doen. We hebben heerlijke maaltijden kunnen maken. En met een fijn wijntje opgepeuzeld op ons eigen terras in de tuin met die goddelijke warme zomeravonden. Met krekels en vuurvliegjes. Het was zo relaxed dat we de hele week in Le Bucacce konden verblijven, zonder dat we naar die andere drukke wereld hoefden te gaan die daar beneden lag.

Toch misten we stiekem ook wel een beetje de mogelijkheid om naar Cortona te lopen of naar Terontola, wat goed is te doen, om dan met een bus terug te kunnen keren.  Die keuze was er niet, omdat er bijna geen bussen rijden en dat is even wennen in een wereld met altijd zoveel keuzemogelijkheden. Maar het was daardoor ook zeker héél bijzonder.  Mede vooral door de zorgvuldige en aandachtige wijze van omgang met Eelco, Karin, Max, Otto en Vasco. Een bezielde plek om zuinig op te zijn.

Joke en Pierre.

Juni 2016

SCHILDERIJ

Wij genieten nog steeds enorm na van onze vakantie in Casa Le Bucacce. Waar zal ik beginnen….

Na een lange, vermoeiende reis kwamen we aan in een oase van rust, stilte, prachtige natuur en een warm welkom. Het eerste is het adembenemende uitzicht, waar je geen genoeg van kunt krijgen…. elke dag net weer een ander schilderij. De rust en prachtige natuur werken heilzaam. De oprecht warme gastvrijheid van Eelco, Karin & Max heeft een enorme toegevoegde waarde. Ze staan altijd voor je klaar en daarnaast respecteren ze je rust en privacy.

De boerderij is zeer smaakvol gerestaureerd, de keuken is van alle gemakken voorzien, een heerlijke badkamer en comfortabele bedden, alles zeer netjes en schoon. De tuin met je eigen overdekte terras en BBQ, de grote schommelstoel, het heerlijke zwembad met goede ligstoelen is een plek waar je van blijft genieten mede door de prachtige vergezichten.

In de directe omgeving liggen vele pittoreske plaatsjes die het bezoeken waard zijn. Daarnaast ben je binnen 10 minuten bij een lekker zandstrand, waar je van alles kunt huren: ligstoelen, kano, surfplank met peddel, enz. Daar is ook een veerdienst naar oa Isola Maggiore. Er zijn allerlei restaurantjes in de omgeving om de vakantie af te maken. Wij zijn al een paar keer in Umbrië op vakantie geweest, wat ons opviel aan deze plek is dat de mensen veel behulpzamer en vriendelijker zijn dan in andere delen van Umbrië.

Het is een vakantie die ons echt geraakt heeft, zeker ook door Eelco, Karin & Max. Onze voorpret is inmiddels wederom gestart……we hebben 2 weken geboekt voor het volgende seizoen!

Familie Bouma (gezin, twee kinderen) – Cielo, augustus 2016

 

Wandelen in de Umbrische heuvels…

…dat is regelmatig even pauzeren om van het fabelachtige uitzicht te genieten. Het is niet alleen fysiek heerlijk wandelen in de Umbrische uitlopers van de Apennijnen ten noorden van het Meer van Trasimeno, je wordt ook almaar getrakteerd op oogstrelende vergezichten. Aan de ene kant van de bergkam heb je zicht op het meer, aan de andere kant zie je het prachtige landschap van het aangrenzende Toscane. Je loopt langs boomgaarden met olijven en akkers met wijnranken. Er zijn lanen met rechts en links immense cypressen en paden vol stenen waarvan je je afvraagt hoe de paddenstoelen zoekende Italiaanse oudjes hierover in godsvredesnaam naar boven zijn gekomen. Je kan zomaar een pittoresk kerkhofje tegenkomen, of een oud fort. En zelfs op de meest afgelegen plekken zie je al dan niet mooi opgeknapte casale (boerderijen).

Het verleden wordt in ere gehouden via borden met uitleg over de veldslag bij het Trasimeense meer tussen de Romeinen en de Carthagen onder leiding van Hannibal. Als je geluk hebt is er onderweg ook nog ergens een uitspanning met een heerlijk kopje sterke espresso. En zo niet, dan kun je na de wandeling altijd terugkeren naar je comfortabele appartement in Le Bucacce, waar het espresso-apparaat voor heerlijke koffie zorgt. De gastvrijheid van Eelco en Karin is top! Ook hebben erg genoten van het gezelschap van hond Otto tijdens onze wandelingen.

Wil je ook eens gaan ‘hiken’ in deze mooie streek? Op de Engelstalige website http://www.parks.it/parco.trasimeno/Eiti.php vind je verschillende mooie wandelingen van rond de vier uur, die in de omgeving zijn uitgezet en gemakkelijk te volgen zijn aan de hand van rood-witte markeringen. Maar je kunt ook gewoon je korte broek en wandelschoenen aantrekken, de poort uitlopen, linksaf slaan, en na 20 meter aan de rechterkant het ietwat verborgen rotspaadje naar boven nemen. Of doorlopen naar beneden en lekker gaan eten in Tuoro.

Oktober 2016, Ans en Peter.

 

Twaalfde Eeuw

Wij zochten een appartement op de grens van Umbrië en Toscane, vanwaar wij het openluchtmuseum, wat dat gebied toch is, konden verkennen.

Welnu bij Tuoro aan het Trasimeense meer ligt tegen de berg aangeplakt  een lustoord, dat aan onze eisen voldeed. We hebben  eind september een heerlijke verlenging van de zomer gekregen inclusief veel mooie plekken, waar de 12e eeuw gewoon op straat ligt. Daarnaast is het een stimulerend wandelgebied, waarbij hond Otto enthousiast voor je uit rent en kun je je druivenplukaspiraties botvieren in de wijngaard van Eelco en Karin .

Een opmerking…. Als je tegen de berg oprijdt en denkt ”ik zit fout”, staat er bij een afslag een piepklein bordje met de tekst Bucacce. Dat moet je volgen en als je weer gaat wanhopen… Dan ben je er bijna. Dus houd moed , het uitzicht is de moeite waard.

Claartje en Dick Franken (september 2016)

 

Breakfast with a view!

In augustus 2016 hebben we twee heerlijke weken vakantie doorgebracht in Casale Le Buccacce (Terra)

Vanuit vliegveld Rome Fiumicino is het ongeveer 2,5 uren rijden naar het prachtige Tuoro sul Trasimeno. Inderdaad het laatste stukje naar het huis toe is spannend, maar prima te doen.

Onze dochters hebben zich prima vermaakt in het zwembad en de tuin met de zoon des huizes en de dochter van de bewoners van Cielo. Ook de aanwezigheid van hond Otto en kat Vasco werd zeer op prijs gesteld.

Vanaf het terras is het uitzicht over het meer van Trasimeno geweldig. Het is dan ook een heerlijke plek om te ontbijten of om ’s avonds te bbq-en.  Het koelt dan best wel af, dus een trui is wel gewenst.

Er is genoeg te zien, te shoppen en te beleven in o.a. Cortona, Castiglione del Lago, Assisi, Isola Maggiore, Foiana en Siena.

Een plaats om terug te Komen!

Dave en Mariëtte

Millie, Vicki

(P)review van een prachtige vakantie in Tuoro sul Trasimeno.

Bij het buiten rijden van het pittoreske dorpje Tuoro was het wel even schrikken… na een lange autotocht over geasfalteerde wegen werden we voor de slotkilometer over een strada bianca gestuurd… Het wegje lijkt eindeloos en kruipt kronkelend de soms steile heuvel op.

Aan het einde van het wegje leiden de cipressen langsheen de oprit ons naar Casa Le Bucacce, een mooi gerestaureerde hoeve met een hoge authenticiteit. Als erfgoedzorger ben ik soms misschien wel wat kritisch maar dit resultaat mag echt gezien worden, zeker na een rondleiding door Eelco later tijdens ons verblijf. Dit getuigt ook de warme gastvrijheid die de uitbaters Karin, Eelco en hun zoon Max uitstralen. Wat ons onmiddellijk opviel was het weidse uitzicht over het Lago Trasimeno en de heuvel s er omheen, ‘s morgens is het vooral genieten van het water en de natuur, ‘s avonds op het terras bewonderen we de silhouetten van de heuvelruggen bezaaid met fonkelende lichtjes van de diverse dorpjes. Hannibal mag dan wel de Alpen hebben overgestoken, dit schouwspel moet hem minstens zoveel deugd hebben gedaan en zijn leger hebben gesterkt in hun strijd tegen de Romeinen (lol).

Het weer is zalig, buiten eten ‘s morgens, ‘s middags en ‘s avonds een ongekende luxe voor ons met regen doordrenkte Vlamingen. Afgelopen zomer was het terras in de tuin onze vaste stek, dit jaar ben ik ‘king of the mountain’ en ga ik met volle teugen genieten op het terras palend aan het huisje. Na enkele dagen al kom je hier tot rust… geen auto’s, geen voorbijgangers, geen drukte van bruisende Italianen… nee, alleen het natuurlijke leven om je heen.

Het zwembad ligt vooraan in de tuin en is de ‘place to be’ voor de kinderen, ook mijn vrouw beleeft hier haar ‘quality time’ verzonken in haar literatuur. Een geoefend fietser, zoals ikzelf,  vindt hier meer dan zijn gading. De hellingen zijn soms pittig maar meestal beperkt in lengte, de wegen kronkelen door de heuvels, bossen en weiland wisselen mekaar af. Soms is het wel opletten voor putten in de weg en losse steentjes maar dat kennen we in Vlaanderen ook wel. Ook voor wie het vlak wil houden, komt men hier aan zijn trekken, de landelijke wegen rond het meer en de plaatselijke fietsverhuur in Castiglione werken uitnodigend om er een (half) dagje op uit te trekken langs de oevers van het meer en… je raadt het al dit wordt voor ons gezin een avontuur dit jaar.

De (halve) daguitstappen naar Perugia, Assisi, Gubbio, Cortona, Montepulciano, Montone , Passignano waren leerrijk, plezant, culinair, ontdekkend… verdere uitstappen Orvieto, Spello, Terni, etc. hebben omwille van het (te) warme weer uitgesteld naar dit jaar… we kijken er dit jaar alvast naar uit, ook een wandeltocht door de bergen op de grens tussen Umbrië en de Marche staat op ons verlanglijstje. Het blitzbezoek aan Rome met de trein was zeker de moeite waard maar enerzijds te kort en anderzijds ben je toch (te) lang onderweg. Wat we dit jaar ook zeker opnieuw doen, is gaan shoppen naar de outletvilllage in Valdechiana, op ongeveer driekwartier rijden.

Tot zover mijn bewondering voor dit mooie verblijf vorig jaar… ik ga nu vlug slapen want morgen beginnen we aan episode twee in Umbrië… with the same people, nature, views and plaisure… super!!!

Groeten, Filip (Juli 2015/Juli 2016, 2 gezinnen, Cielo en Terra samen)

KOEKOEK

In de week van 11 t/m 18 juni 2016 verbleven wij in het appartement Terra van le Bucacce in Italië op de grens van Toscane en Umbrië. Tijdens het laatste stukje van de reis (de grindweg tegen de helling op) vroegen wij ons soms af waar we in vredesnaam terecht zouden komen. Maar eenmaal boven was onze eerste reactie: WOOW, wat een uitzicht!! De ontvangst was hartelijk zowel door Eelco, Karin als Max. We voelden ons meteen thuis. De rust en de ruimte, zij bevielen ons prima! Alleen de koekoek en de krekels waren te horen en de sfeer was heel relaxt. Iedere morgen konden we ontbijten onder de pergola met het prachtige uitzicht voor ons. Jammer dat de avonden te koud waren om lang buiten te zitten. Het was de tweede keer voor ons dat wij in Italië waren en we hebben genoten van de plaatsen in de omgeving. Wat een schoons hebben we gezien. Dat we nog een keer terug willen komen blijkt wel uit het feit dat we onbewust verschillende etenswaren en een thermoskan hebben vergeten mee te nemen bij ons vertrek.

Eelco, Karin en Max, bedankt voor jullie vriendelijkheid en gastvrijheid.

Roelof en Loes (Juni 2016).

 

RUIMTE

Als meestal hebben wij ook bij jullie onze mooie plek weer gevonden op enige afstand van de doorgaande weg. Na 1 tot 1,5 km. over soms wat minder goed verharde, soms wat steile weg bergopwaarts bereikten we  “Landgoed Le Buccace”. En daar vonden we de ruimte, rust en het schitterende uitzicht ( over dal en Lago Trasimeno ), welke we zoeken op een vakantieadres. Bij jullie werd deze kwaliteit uitstekend gecombineerd met een zeer sfeervol en comfortabel 3- kamer appartement met eigen terras. Goede bedden, een compleet ingerichte badkamer en keuken, het was er!

Kwam de mooie roodharige poes/kater toch door de openstaande deuren naar binnen, dan was deze op een beperkte aanwijzing bereid te verdwijnen. De lieve hond wachtte trouw tot iemand bereid was met hem/haar te spelen of, liever nog, te gaan wandelen in het bos rond het huis. Een eldorado van bomen, heesters, planten en bloemen en .. wilde zwijnen is daar te vinden.

In onze rondrit door Toscane en Umbrië zijn wij 4 nachten bij jullie geweest. Wij hebben jullie gastvrijheid en adviesbereidheid als zeer plezierig ervaren. Eelco en Karin, heel hartelijk dank daarvoor.

Hartelijke groet, Hanneke en Arend Stapel. (juni 2016)

ECHT

Met zeer veel liefde voor de Italiaanse bouwkunst en met respect voor de historie en het landschap hebben Eelco en Karin een paradijselijk verblijf geschapen.
Het avontuur begint al aan de poort: je kijkt naar een echte opijlaan met prachtige cipressen, in de verte het (land)huis.

Na een allerhartelijkste ontvangst bekijken we ons appartement, wij zaten in Terra.
Zoals de foto’s op de site zijn, is het ook écht. geen truccage-fotos dus. Het landgoed ligt op een berg, de eerstvolgende woning op honderden meters afstand.
Buitenzijde en interieur van het appartement  zijn met bijzonder veel smaak ingericht, warme kleuren, goede bedden, goede keukenspullen. geen standaard inrichting , alles met aandacht voor kwaliteit.

Karin, Eelco en zoon Max  zijn zeer gastvrij zonder zich op te dringen. We hebben samen zalig getafeld, gelachen en genoten (van de fantastische streekwijnen),  maar níets is verplicht en de privacy is optimaal. Desgevraagd hebben ze veel goede tips, als je bescrijft wat je wilt doen.

Het zwembad biedt verkoeling met (net zoals vanaf de terassen) adembenemend uitzicht op het meer en op het grensgebied tussen Umbrie en Toscane.
Je kijkt in één keer bijna het gehele meer over met op de achtergrond de bergen rond het meer.

Wat er op de site van casa le Bucacce staat is écht en oprecht, de site is zoals de eigenaars: geen opsmuk, geen valse voorstellingen, geen sneeky gedoe, gewoon gastvrijheid uit het hart.

Elk appartement op zich heeft genoeg privacy terwijl de twee appartementen samen als geheel  ook heel goed gebruikt kunnen worden voor groter gezelschap zoals bv een grote famile of grootouders met gezin, of meerdere gezinnen.
De omgeving is fantastisch, het achterland (met o.m. de prachtige Arezzo, Perugia, Orvieto, Sienna, maar ook de vele  dorpjes waaronder Cortona en Montepulciano beiden genoeg vertier voor vele, vele vakanties.

Wij hebben genoten én hebben er vrienden bij gekregen.
En dat alles tegen pakweg de helft van de prijs van een vergelijkbaar luxe appartement in Frankrijk of Spanje!

Bob en Riedette (juli 2015)

 

 

 

 

Wohltat

Seit fast einer Woche sind wir jetzt schon wieder zuhause.

Zwei Wochen lang durften wir in Ihrem Hause Gäste sein und uns vom ersten Moment an wohlfühlen. Vieles vermissen wir schon jetzt:

Ihrer beider herzliche und unaufdringliche Gastfreundschaft, die uns das Gefühl vermittelte, willkommen zu sein, die menschlich angenehme Atmosphäre, die in den täglichen Begegnungen zu spüren war, die guten Tipps, die Sie uns zukommen ließen, den wunderschön terrassenförmig angelegten, gepflegten und doch ganz natürlich wirkenden Garten, der es erlaubte, für sich zu sein, wenn man das wollte, und den jeden Tag betreuten und daher blitzsauberen Pool, der groß genug ist, und in dem zu schwimmen wirklich eine Freude ist, und natürlich die frischen Feigen, von denen wir uns nehmen durften, so oft wir wollten.

Die Lage hoch über dem Trasimener See und der eben deshalb traumhaft weite Blick auf ihn, so wie die unendliche Ruhe oben am Waldrand sind eine Wohltat. Le Bucacce war immer ein wunderbarer Rückzugsort, wenn wir von einer unserer interessanten und doch auch anstrengenden Besichtigungen der großartigen Städte ringsherum zurückkehrten.

Die geschmackvolle und praktische Einrichtung des Appartements „Terra“ mit perfekt ausgestatteter, grosszügiger Küche (wichtig, wenn man gerne kocht!) und das durch die geräumige Terrasse erweiterte Wohnzimmer trugen sehr zum Wohlfühlen bei.

Nicht vergessen will ich den täglichen Besuch Ihres freundlichen Hundes „Otto“ und des Katers „Vasco“. Wir werden diesen Urlaub bei Ihnen nicht vergessen und schwärmen bei unseren Freunden und Bekannten davon.

Noch einmal Ihnen und Eelco herzlichen Dank für alles, besonders auch für die Möglichkeit, immer wieder mal Italienisch sprechen zu können.

Elisabeth, Christoph und Alexander Lamm

Gerieflijk

In mei hebben wij een week het appartement Cielo gehuurd in Casale Le Bucacce. Het heet Cielo en dit is niet vanwege het hemelse uitzicht op bergen en het meer van Trasimeno maar omdat het ligt op de eerste verdieping. Een eigen terras, met weer dat bijzondere uitzicht, ligt op zo’n 15 meter van het appartement. Het appartement is goed ingericht, ruim en gerieflijk. Eelco, Karin en zoon Max geven hun gasten een welkom gevoel. De week was, naar ons gevoel, in drie dagen voorbij en met leedwezen hebben wij afscheid genomen van Casale Le Bucacce. De herinnering aan een fijn verblijf rest ons, een verblijf wat wij iedereen kunnen aanraden.

Willem H. Dröge, Heemstede

Cielo

Goed, de zevende hemel is het misschien niet, maar het komt hier wel aardig in de buurt met – het immense uitzicht (lago di Trasimeno, Montepulciano) – de overweldigende stilte (beklemtoond door koekoek en krekel) – de kruidige geuren (brem,  cipressen, rozemarijn, jasmijn) – la grande bellezza (20% van ‘s werelds kunstschatten binnen een straal van 100km, aldus  de gids) en natuurlijk de gastfamilie die ons welkom en thuis doet voelen. Margriet en Sjoerd (mei 2015)

Belofte

In juli 2013 mochten wij (Derk, Jolanda & Dirkje) casale Le Bucacce voor het eerst bezoeken. Met name op het laatste stuk hebben we ons geregeld afgevraagd of we op de juiste route waren … steile slingerende helling naar boven. Maar uiteindelijk toch ons doel bereikt. Le Bucacce ligt echt op een geweldige locatie: tegen de helling aan, intiem, een oprijlaan met cypressen naar het huis. En dan het huis zelf: als van een ansichtkart geplukt! We waren meteen verkocht. Eelco, Karin en Max (en Otto) zorgden ervoor dat we ons meteen thuis voelden. Met wijn en fruit werden we gastvrij onthaald. Appartement Cielo, overigens het hele huis, is van alle gemakken voorzien, met een design badkamer, mooi ingerichte slaapkamers en ruime keuken met woonkamer. Het huis staat op een flinke lap grond, privacy gegarandeerd. Heerlijk zwembad met prachtig uitzicht op het meer en dorpjes rondom. Heb hier mijn beste verjaardag ooit gevierd. We hebben hier werkelijk een geweldige twee weken mogen doorbrengen. En vertrokken met de belofte om in 2015 terug te komen. Onder meer om de aanbouw en verbouwing te komen bewonderen. Belofte schept verplichting, dus tot over 8 weken lieve Van der Lindens!

A presto e ciao!

Derk, Jolanda & Dirkje

La Dolce Vita

Wij hadden besloten dit voorjaar een vakantie door te brengen in Toscane/Umbrië. Onze bekendheid van Italië beperkte zich tot het Como-meer en wij wilden graag wat meer van het mooie land verkennen Na wat googelen kwamen wij uit bij www.casalebucacce.com. De website zit er gelikt uit en door de beschrijvingen van het appartement, de omgeving en de uitstekende ervaringen van de gasten, werden wij steeds enthousiaster. Email contact met Eelco was snel gemaakt en wij kwamen overeen om in april 2½ week in Cielo te verblijven. Nou, daar hebben wij absoluut geen spijt van gehad! Toegegeven, het is een lange reis, maar het is zeker de moeite waard. Het laatste stukje toerit naar le Bucacce is de eerste keer een uitdaging maar het went snel. Daarbij komt dat wij thuis al geoefend hadden want via GoogleEarth/streetview kom je tot aan het hek! Wanneer je daar doorheen bent opent zich een lustoord voor je ogen. Karin, Eelco en Max stonden ons al op te wachten. Na het welkomst-ritueel werden wij wegwijs gemaakt in het appartement. Cielo is heerlijk ruim en comfortabel en van alle gemakken voorzien, inclusief wifi en satelliet-tv. Met een fijn terras, waarop je, onder het genot van een glas wijn, uitkijkend over het meer en het dal waar Hannibal in 217BC zijn overwinnig op de Romeinen behaalde, kunt nadenken over het zoete leven. Tuoro ligt centraal, in een afwisselende landschap, ten opzichte van een aantal highlights die je niet mag missen. Siena, Orvieto, Assisi, prachtige historie. Schilderachtige plaatsjes als Cortona, Montepulciano, Castiglione en Spello, alle binnen bereik van een uurtje rijden. Wij hebben het allemaal bezocht. Chillen op de boulevard van Passignano, wat een heerlijk plekje! Met tijdens ons verblijf alle dagen zon! Het kon niet op! En dan: last but not least ons gastgezin: Wij kunnen ons geen gastvrijer gezin voorstellen dan Karin, Eelco en Max (en natuurlijk Otto en Vasco, de twee aanhankelijke viervoeters). Wij hebben genoten van jullie toewijding en enthousiasme om onze vakantie tot een feest te maken. Dankjewel! Wanneer het paradijs op aarde mocht blijken te bestaan is Le Bucacce second best!

Ketie en André (april 2015)

Lamsbout

Met toch wel wat jaren vakantie ervaring in het mediterrane gebied, reden wij naar onze bestemming en het verwachtingspatroon was afgestemd op een huis met een zwembad tegen een berg aan in Italië. het zou niet verkeerd zijn, maar we waren ook wel op mooiere plekken geweest. Dit was gewoon een leuke plek om lekker een paar weken bij te komen. Niet vermoedend dat dit één van onze mooiste vakanties zou worden. Ik zal van groot naar klein werken hier; In Umbrië is ieder stadje een museum en het bezoeken waard. De mensen zijn oprecht vriendelijk, misschien wel door wat minder massatoerisme bestookt en daardoor wat authentieker, wie zal het zeggen. Voor de meeste reizigers die Toscane kennen, is Umbrië boers, rauw, echt, maar zeker niet minder toegankelijk dan de meer toeristische gebieden. De locatie van de vakantiewoning is adembenemend mooi. Uitkijkend over het meer van Trasimeno met een ondergaande zon en een glaasje wijn van de lokale wijnboer besefte ik pas goed de betekenis van het woord onthaasten (ik weet het, is zooo 2013 dit woord en als u een beter woord weet, mag u dit mailen aan Eelco en heeft hij mijn permissie om het te wijzigen).  Het werd me bijna echt teveel nadat ik in het dorp bij de slager een prachtige lamsbout had gekocht wat nog niet zolang geleden ook over het meer had uitgekeken (de bout niet zozeer, maar het lam waar het aan vast zat) en dus een fantastisch leven heeft gehad; zei het wat aan de korte kant. Hippe woorden als biologisch, duurzaam, lokale verse producten zijn daar vanzelfsprekend en toen ik fik maakte in de barbecue en besefte dat alles wat ik ging eten in een cirkel van 500m om me heen groeide en ik dus onderdeel was van de omgeving, werd ik er zowaar emotioneel van. Ik verzeker u dat dit mij zelfs bij de grootste Albert Heijn nog nooit is overkomen. Het huis is heerlijk en het zwembad fijn, maar dat zijn allemaal zaken die uit de folder kan halen. Wat u niet uit de folder kan halen, is de manier waarop Eelco, Karin, Max en als je van honden houdt Otto een verrijking zijn geweest voor ons verblijf. Vanaf het eerste moment, hebben zij ons thuis laten voelen, onzichtbaar als je op privacy gesteld bent en aanwezig als je vragen hebt of gewoon voor een praatje. Als u goed zoekt, vindt u vast nog wel een huis met een zwembad op een berg, maar de sfeer, gezelligheid en gastvrijheid is een heel stuk lastiger te boeken. Zeer tegen onze gewoonte in, gaan we aankomend jaar weer. Deze laatste zin zegt eigenlijk alles.

Gerard en Marijke (Juni 2014)

Poes

Na de langste file ooit volgde het grootste uitzicht ooit…

De gastheer begon zich al een beetje af te vragen of we nog kwamen, en nog een beetje zweverig van de reis ontvouwde zich onder ons vanaf de heuvel voor het huis: het meer van Trasimeno. Het moet zo’n 25 km zicht zijn, en er volgden nog vele avonden dat we probeerden het land vanaf de heuvel te gaan begrijpen: ‘bij die lichtjes ligt dat restaurant, achter die heuvel ligt de haven, daar waren we gisteren nog…’

Dat was vanaf het terras op onze eigen veranda, met de heerlijke tafel en de poes op schoot. De poes hebben we bijna ontvoerd, maar we beseften gelukkig nog net dat we dat Eelco, Karin, Max en volgende gasten niet aan konden doen. Het appartement is ruim, schoon en met smaak ingericht. Een goed uitgeruste keuken met bizar lekkere koffie. Waar we voorheen altijd uitweken naar de bar in het dorp was de caffé op de heuvel nu geduchte concurrentie! En ja Eelco, zelfs je gezwoeg in de tuin en pogingen om de timmerman te regisseren droegen bij aan ons vakantiegevoel.

Het was zoals dat gaat op goede vakanties, als je net een beetje begint thuis te raken is het tijd om terug naar Nederland te gaan. Met spijt in het hart…

Gert-Jan en Leonie

 

Toppertje

Wij hebben met zijn tweeën in juli 2014 twee prachtige weken door gebracht in Casa le Bucacce. Een unieke plek in Italië. We zijn bijzonder gastvrij ontvangen door Eelco, Karin en Max. Je kunt heerlijk ontbijten op het terras met een prachtig uitzicht over het meer van Trasimeno. Een ruime tuin met een lekkere hangmat en het is een mooi appartement. Een fantastische omgeving voor de sportieve fietser. Natuurlijk een rondje om het meer, maar als je echt wilt genieten de andere kant op en de bergen in. Heerlijk eten in de omliggende dorpen.

In de omgeving leuke steden waarbij natuur Assisi niet te missen is. Kortom een Italiaans toppertje!

Frans en Karin

Heerlijk glas wijn

Van 27-9 tot 4-10 2014 verbleven wij (2 volwassenen) in het gezellige comfortabele appartement Casa Le Bucacce. Na een warme ontvangst met een glas heerlijke wijn uit de regio, nestelden we ons in het appartement. Alles wat we nodig hadden was aanwezig, heerlijke bedden, fijne douche, keuken met goede apparatuur. De grote tafel op het terras gaf iedere ochtend gelegenheid om buiten te ontbijten. Zelfs eind september/begin oktober was dat nog mogelijk. Later op de avond konden we de verwarming wat aanzetten, waardoor we nog lekker wat konden lezen of praten zonder een dik vest aan te moeten trekken.

In de avond hadden we het heerlijk rustig, het was fijn een week zonder televisie door te brengen. Door de wifi konden we wel onze mail etc wel wat bijhouden. Dat was voor ons prettig. Het zwembad was fris! Toch hebben we er een paar keer gebruik van gemaakt, waarna we ons heerlijk op konden warmen in de zon.

De regio bood ons veel cultuur en we genoten van de natuur, de uitzichten etc. We hebben heerlijk gegeten, op terrasjes gezeten etc. Kortom, het was een heerlijk weekje, mede dankzij het heerlijke plekje Le Bucacce!  Je hebt wel een huurauto nodig om er te komen, maar je rit naar boven geeft je veel terug.

Wij komen vast nog eens terug, de hartelijkheid van de eigenaren was prettig.

Gerard en Tiny

 

Feest

Wij verbleven met z’n tweeën vanaf 12 juli 2014 een week in het appartement Terra op de begane grond van Casa Le Bucacce. Een mooi oud huis met stijlvolle aanbouw, waar de eigenaars ook zelf wonen. Veel ruimte binnen (met duidelijk Afrikaanse invloeden) en buiten en vooral rust.

Meteen de eerste avond al namen we deel aan een dorpsfeest van het nabijgelegen plaatsje Tuoro. Dat feest bestond o.a. uit een  Italiaanse maaltijd aan lange tafels bij het meer, geserveerd door scholieren tijdens hun schoolvakantie.

Elk ontbijt, lunch- of avondmaal in de zon/schaduw op ons eigen terras werd trouwens een feestje door het prachtige uitzicht daar op het Trasimeno meer.

In de mooie bloementuin bevond zich een verfrissend bad met ligbedden eromheen.

Winkels en restaurantjes zijn voorhanden, daar moest echter wel even voor gereden worden.

Het bezoeken waard in de omgeving waren zeker: Perugia. De monorail daar bracht ons helemaal naar boven, waar we middenin een (jaarlijks) jazzfestival belandden, gezellig druk met zeer diverse muzikale optredens. In Cortona  viel het groene landschap eromheen goed te bekijken, evenals de oude straatjes, waar een bruidspaar door hun uitgebreide familie op de stadhuistrappen met  rozenblaadjes gelukgewenst werd.

We hadden een heerlijke week met een gastvrij en persoonlijk onthaal; een aanrader voor wie van de Italiaanse sfeer, een mooie omgeving en rust houdt.

Marjolijn en Gerrit-Jan

 

Gastvrij

In juni 2013 zijn wij voor het eerst naar Casa Le Bucacce gegaan en de verwachtingen waren erg hoog na het zien van de schitterende foto’s op de site! Na een goede routebeschrijving kwam wij boven op de berg aan, en in werkelijkheid is het nog mooier als op de foto’s. Het welkom van Karin, Max en Eelco is erg fijn waardoor we ons direct welkom voelde.

Het appartement Terra is zeer compleet en ziet erg mooi uit. De bedden zijn heerlijk en het ontbreekt er aan niets. Het uitzicht vanaf het terras is niet te omschrijven… zo geweldig!

De omgeving is erg leuk en je kan er alle kanten op.

In juni 2014 zijn wij 3 weken geweest en hebben wederom een geweldige vakantie gehad. Eelco, Karin en Max zijn erg gastvrij en we hebben veel plezier met elkaar gehad. Wij zullen iedereen aanraden om naar Casa La Bucacce te gaan want je hebt gegarandeerd een hele ontspannen vakantie!!!!!

VincentJosé en Youri

Vijgenboom

Wij hebben de eerste week van oktober 2014 met 4 volwassenen mogen verblijven op Le Bucacce. We hebben genoten van de rust, het uitzicht en de vijgenboom die heerlijke vijgen had hangen. Ook bleek het ideaal om vanaf Le Bucacce op de uitdagende MTB route te komen. Deze loopt er vlak langs. Even een smal paatje omhoog en met 100 meter stonden we op de route die uit meerdere lussen bestaat. Vooral het stuk rondom Tuoro sul Trasimeno is leuk en uitdagend. Het meer heeft voor ons als eilandbewoners geen toegevoegde waarde gehad, behalve dat het een leuk uitzicht geeft. De restaurantjes die Eelco ons had aanbevolen bleken allemaal de moeite waard. Wij hebben vooral genoten in Capricci di Merion van het eten en de gastheer. Kortom we hebben het erg naar ons zin gehad waar de accommodatie zeker aan heeft bijgedragen.

Erica Goënga 

 

Prachtig

Het was even zoeken, maar dan sta je voor het schitterende landgoed. Misschien handig om dat ene bordje, waar je scherp linksaf naar boven moet, weer even opnieuw te schilderen. De poort staat al gastvrij open en we worden verwelkomd door een enthousiaste hond. Vlak voor de woning kun je parkeren om de spullen uit te laden. Al snel komt de gastvrouw ons verwelkomen. Ze laat ons het appartement zien. Cielo, de naam zegt het al. Het appartement ligt boven. Via een oude stenen trap bereiken we de woning. Net zoals op de foto’s die op de site staan, is het PRACHTIG. Een ruime woon/eetkamer met een fraaie keuken, die van alle gemakken is voorzien. De slaapkamer heeft ons hart gestolen. Ruim, hoog én met een hor voor de ramen, zodat insecten geen kans krijgen. Het bed is heerlijk. Maar we hebben nog nooit slechte bedden meegemaakt  in Italië. De badkamer is luxe en ook zeer fraai, met voldoende ruimte om spulletjes neer te zetten. Buiten in de prachtige tuin is een heerlijk zitje, waar je mooi over het Trasimenomeer uit kunt kijken. ‘s Avonds kun je tot laat zitten, want er is verlichting en dan biedt het meer een romantische aanblik. Het is een paar minuutjes rijden naar Tuoro Sul Trasimeno en in de buurt zijn goede supermarkten. Zelfs één die de gehele dag open is en dat is voor Italiaanse begrippen een uitzondering. Omdat we er waren tijdens de WK konden en mochten we bij de eigenaren naar de TV kijken. Misschien is het het overwegen waard, om in de woningen of in een van de twee een andere TV te plaatsen,
zodat je de familie niet steeds lastig hoeft te vallen. Het was natuurlijk reuze gezellig, maar het lijkt ons voor hen ook belastend. Kortom we hebben genoten!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Johan en Annemieke (vroege zomer 2014)

 

Genot

In de nazomer van 2014 hebben wij 2 weken doorgebracht in Casa Le Bucacce, 2 heerlijke weken. De ontvangst was zeer hartelijk, het appartement mooi en smaakvol ingericht en van alle gemakken voorzien. Het uitzicht is geweldig en nodigt uit om alle plaatsen die je vanaf het terras ziet ook daadwerkelijk te gaan bezoeken. Het was een genot om ’s ochtends vroeg op het terras te ontbijten met het uitzicht over het meer en om in de avond de zon onder te zien gaan. Er zijn heel veel mooie plaatsen in de omgeving die je zeker zult willen zien, aanraders zijn de markt in Castiglione en Perugia met de Duomo Perugia.

Karin en Martin