Le Bucacce ligt anderhalve kilometer van het bijna aan het meer grenzende Tuoro sul Trasimeno, een klein en niet door toeristen overlopen dorpje, dat is voorzien van vier bars, zes restaurants, kleine winkels en twee supermarkten. Vanuit huis is een mooie wandeling te maken door oude olijfgaarden naar het dorp. Met de auto is het een krappe tien minuten.

Noordwaarts zijn prachtige boswandelingen te maken, onder andere naar de Toscaanse parel Cortona. Wie de provinciale weg omhoog rijdt richting Lisciano Niccone, komt in een van de meest onaangetaste delen van Centraal-Italië en begrijpt meteen waarom Umbrië het groene hart van Italië wordt genoemd. Beboste heuvels vormen het achterland van het Meer van Trasimeno maar bepalen ook het

landschap tot aan Arezzo en omgeving toe, thuisbasis van de grote Renaissanceschilder Piero della Francesca.

Het Meer van Trasimeno is het drie na grootste meer van Italië, visrijk, waar tal van watersporten kunnen worden bedreven. Het is omgeven door heuvels die de beste Italiaanse olijfolie genereren en fraaie slaperige dorpjes, die hun bestaan meestal danken aan een kasteel, zoals Castiglione del Lago en Passignano. Er zijn drie fraaie kleine eilanden, met twee ervan wordt een veerdienst onderhouden. Isola Polvese biedt de mooiste natuur en de beste zwemstranden. Meer en heuvels vormen een adembenemend decor, met water in onverwachte pastelkleuren en heuvels die alle mogelijke blauw- en grijstinten aannemen naar gelang het moment van de dag en het weer.

Le Bucacce ligt op de grens van Umbrië en Toscane en geeft mede dankzij de goede wegen- en treinverbinding toegang tot het beste van deze twee toeristische topregio’s. Steden als Perugia, Assisi, Spello maar ook Cortona, Siena en Florence zijn binnen een uur te bereiken. Zelfs Rome is dankzij het goed bediende station van Terontola-Cortona goed te bezoeken en op een dag ‘te doen’. Geschiedenis en cultuur, maar ook gastronomie en wijn, liggen onder handbereik. In het westen lonken de Vino Nobile en de Brunello bij respectievelijk Montepulciano en Montalicono; in het oosten de Grechetto en de Sagrantino bij Montefalco.