Het appartement Cielo (spreek uit tsjelo – ‘hemel’) meet zestig vierkante meter en bevindt zich op de eerste etage, te bereiken via een oude trap van de lokale steensoort ‘pietra serena’. Het is de ‘piano nobile’ van het huis, ruim en met hoge plafonds, daar waar van oudsher altijd de boeren hebben gewoond, terwijl beneden de – voor warmte zorgende – stallen waren.

Indeling: hal, met links de woonkamer die wordt gedomineerd door een grote open haard en een nieuwe keuken, inclusief afwasmachine en espressoapparaat. Er is satelliettelevisie en wifi.

Bij binnenkomst rechts is een opgang naar een tweede klein halletje, waarop uitkomen twee slaapkamers met smeedijzeren bedden en een moderne badkamer met wc, ‘dubbele’ douche, toilet en bidet.

Het appartement is met zorg gerestaureerd; kastanjehouten balken en vloeren van handgemaakte terracottategels uit Orvieto zetten de toon. Geschikt voor vier personen, in overleg één extra slaapplaats op bedbank in woonkamer. Beddengoed en handdoeken worden wekelijks verschoond.

Buiten, afgeschermd door een grote vijgenboom en bereikbaar via een trap van natuursteen, bevindt zich een ruim eigen zitje met rieten dak. Er is verlichting en ook een wateraansluiting.

Ideaal om ‘s ochtends in alle rust te ontbijten of in de namiddag, op de eigen, comfortabele ligstoelen,  te genieten van het uitzicht terwijl de avondzon telkens weer nieuwe kleurpaletten cadeau doet. Naast het zitje is een eigen barbecue van natuursteen, groot genoeg voor een Florentijnse steak of een ‘Grigliata’ van groenten.